Tuo tarpu kai kiti tenkina savo pavasariškų vitaminų poreikius traškių ridikėlių ir liaunų svogūnų laiškų salotomis su grietine, mes važiuojame į gamtą, kur, ieškome pirmosios garšvos. Auga garšva beveik visur. Daugelis žmonių, kartu su varpučiu, laiko ją nuožmia piktžole. Rinkite jaunus, šviesiai žalios spalvos (ją dar vadina jore) augalus. Nuskinkite toje vietoj, kur lapeliai pereina į kotelį. Jei pamiršite augalo pavadinimą – prisiminkite A. Škėmos „Baltos drobulės“ pagrindinio herojaus pavardę.
Receptas (3 stiklinės):
- 3 saujos plautos garšvos
- 3 apelsinų ir ½ greifurto sultys
- 2 bananai
Viską sutrinkite blenderiu. Gausite vandeniu skiesto jogurto konsistenciją.
Skanaus!