Kaip Acerola gali padėti būti gražiam ir palaikyti gerą savijautą?
Paprastai Acerola yra vienas didžiausių vitamino C šaltinių.
Skirtingais vertinimais 100 gr Acerola uogų gali būti nuo 1300 mg iki 1700 mg vitamino C. Palyginimui, apelsinuose vitamino C yra apie 50 mg/100 g.
Norint gauti rekomenduojamą vitamino C dienos dozę, užtektų suvalgyti keletą uogų. Pagal vitamino C kiekį, Acerola nusileidžia tik kitai vyšniai camu camu. Aceroloje taip pat yra vitaminų A, B1, B2, B3, kalcio, magnio, karotenoidų ir bioflavonoidų.
Plačiai žinoma, jog vitaminas C padeda palaikyti skaisčią odą, mažina pigmentaciją, o taip pat skatina natūralią kolageno gamybą. Todėl odos grožiui skirtuose maisto papilduose, šalia kolageno, beveik visada siūlomas vitaminas C. Taip užtikrinamas dvigubas poveikis: papildomos su amžiumi mažėjančios kolageno atsargos ir skatinama natūrali kolageno gamyba organizme.